Reizen naar Barcelona

Er zijn meerdere manieren om naar Barcelona te reizen, de populairste manier is met het vliegtuig. Dit is sowieso de snelste optie en in sommige gevallen zelfs de goedkoopste. Je kunt natuurlijk ook de trein of bus nemen of met de auto naar Barcelona reizen, maar dit zijn toch de minder populaire opties om in Barcelona te komen. Het is zelfs mogelijk om met de boot naar de stad te reizen mocht je in het bezit zijn van een boot kun je deze aanleggen in de haven van de stad. Vanuit meerdere steden en eilanden in de buurt van Barcelona worden er veerdiensten naar de stad verzorgd.Vliegen naar Barcelona airport

Het vliegtuig naar Barcelona nemen is vaak de gemakkelijkste optie om in de stad te komen. In sommige gevallen is het zelfs de goedkoopste optie. Vliegtickets naar Barcelona kun je vaak al boeken voor bedragen van rond de honderd euro per persoon. In de buurt van de stad liggen drie vliegvelden. De reisduur naar alle drie de vliegvelden ligt rond de twee uur. Vanuit Nederland worden vanaf alle vliegvelden rechtstreekse vluchten uitgevoerd op één van de vliegvelden in de buurt van Barcelona.
Vanuit Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam Schiphol worden er rechtstreekse vluchten uitgevoerd naar Barcelona Airport. Dit is de beste optie om naartoe te vliegen aangezien het slechts enkele kilometers buiten de stad ligt en hierdoor de reis van het vliegveld naar Barcelona het kortst is. Vanaf het vliegveld vertrekken er meerdere busdiensten naar het centrum van de stad. Een taxirit vanaf het vliegveld zal je ergens tussen de dertig en veertig euro kosten. Dit is natuurlijk afhankelijk van je plaats van bestemming in de stad.

Vliegen naar Girona Airport

Vanuit Eindhoven, Maastricht, Groningen, Rotterdam en Amsterdam Schiphol vertrekken er dagelijks rechtstreekse vluchten naar Girona Airport. Dit vliegveld ligt op iets meer dan honderd kilometer van Barcelona vandaan. Op het busstation net buiten het vliegveld staan bussen te wachten die je zonder tussenstops naar het busstation Estació Nord in Barcelona brengen. Hier kun je overstappen op de metro en je weg in de stad vervolgen. Voor de terugreis moet je weer op dit station de bus naar Girona nemen.

Kaartjes voor deze busdienst kun je hier vooraf via internet kopen.

Vliegen naar Reus Airport

Vanuit Eindhoven vertrekken er dagelijks lijndiensten naar Reus Airport. Dit vliegveld ligt iets meer dan honderd kilometer van de stad Barcelona vandaan. Eenmaal op Reus aangekomen loop je naar buiten waar je de bus kunt pakken naar het centrum van Barcelona. De busmaatschappij Hispano Igualadina verzorgt de pendeldienst tussen het vliegveld en Barcelona. Er zijn tevens enkele maatschappijen die, wanneer er genoeg mensen staan te wachten op de busterminal een bus naar de stad regelen. Voor de terugreis naar de Reus Airport is het echter wat lastiger geregeld. Er gaat slechts enkele keren per dag een rechtstreekse busdienst van Estació de Sants naar Reus Airport. Hierdoor kan het dus voorkomen dat je al enkele uren voor vertrek op het vliegveld zit te wachten en die gunstige late terugvlucht achteraf toch niet zo gunstig blijkt te zijn.

Met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Barcelona

Wie snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven van Barcelona naar het centrum wil reizen kan dit doen met een taxi. Boek je deze taxi met Taxi2airport dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt met Taxi2airport zal deze op het vliegveld van Barcelona op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit kosteloos te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Met de trein naar Barcelona

Als je met de trein naar Barcelona wil zijn er twee mogelijkheden. Voor beide mogelijkheden moet je eerst vanuit Nederland met de Thalys naar Parijs. Eenmaal in Parijs aangekomen heb je twee opties. Als eerste optie de nachttrein waarbij je van Gare de Nord met de metro naar station Austerlitz reist en van hieruit de Elipsos naar Barcelona neemt. Deze trein rijdt slechts enkele keren per week. De andere optie is om vanuit Gare de Nord naar station Gare de Lyon te reizen. Hier vertrekt dagelijks de TGV naar de plaats Figueres. Hier stap je over op de AVE naar Barcelona. Er is echter wel sprake van dat de overstap in Figueres in de toekomst zal komen te vervallen. Vanuit Amsterdam zal deze gehele reis ongeveer twaalf uur duren en dat enkel als je gunstige overstaptijden hebt.

Met de bus naar Barcelona

Een busreis naar Barcelona kan een goedkoper alternatief zijn voor een vlucht naar de stad. Er zijn verschillende busmaatschappijen in Nederland die een rechtstreekse busverbinding met Barcelona hebben. de reisduur hiervan verschilt erg per maatschappij. De snelste doen er ongeveer vijftien uur over. Deze busmaatschappijen rijden continue met twee chauffeurs zodat er niet gestopt hoeft te worden onderweg. Andere maatschappijen die met één chauffeur rijden zijn tussen de achttien en tweeëntwintig uur onderweg. de kosten van bustickets verschillen tevens erg per maatschappij. De goedkoopste tickets worden aangeboden voor net iets meer dan dertig euro terwijl de duurste tickets voor meer dan tweehonderd euro over de toonbank heen gaan.

Met de auto naar Barcelona

Barcelona ligt net iets meer dan 1.500 kilometer bij de stad Utrecht vandaan. Een autoreis vanuit deze stad zal zonder stops en tankbeurten ongeveer veertien uur in beslag nemen. in werkelijkheid ligt dit natuurlijk veel hoger en rekening houdend met enkele stops, tankbeurten en lunch en diner zal je ongeveer zestien tot achttien uur onderweg zijn wanneer het verkeer niet tegen zitten. Eenmaal in Barcelona aangekomen is het verstandig om een parkeergarage op te zoeken voor je auto aangezien je er in de stad helemaal niets aan hebt. Parkeer hem zo dicht mogelijk in de buurt van een metro station en vervolg met dit vervoersmiddel je reis door de stad.